Huomenta kaikki! Ihana kymmenen aamu mahdollistaa bloggaamisen jopa aamulla. Kivaa. Ajattelin laittaa tänne viikonlopun alkamisen kunniaksi vähän hyviä reseptejä, joita valmistin kotona hiihtolomalla. Kokeilin tehdä Pirkka-lehden Magnolian kuppikakkuja ja niistä tuli parhaita ikinä maistamiani muffinsseja. Kokeilkaa!
Mangolian kuppikakut (12kpl)
3-4 Limettiä (2 tl kuorta + mehu 3/4dl)
100g Leivontamargariinia
3 Kananmunaa
3dl Sokeria
4dl Vehnäjauhoja
1 1/2tl Leivinjauhetta
1/2tlk (400g) Maustamatonta jogurttia
Kuorrutus:
200g valkoista leivontasuklaata
1rs maustamatonta tuorejuustoa
Pese limetit, raasta niiden kuori ja purista mehu. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon rasvasula, limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokeri-vaahtoon. Lisää taikinaan varovasti sekoittaen jogurtti. Jaa taikina Amerikan muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sulata suklaa ja vatkaa tuorejuusto suklaan joukkoon. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele limetinkuorisuikaleilla (siis, miten sellaisia tehdään, jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi?) tai nomparelleilla. Nauti hyvällä ruokahalulla ja omalla tunnolla, kyllä viikonloppuisin saa herkutella.
Mangolian kuppikakut (12kpl)
3-4 Limettiä (2 tl kuorta + mehu 3/4dl)
100g Leivontamargariinia
3 Kananmunaa
3dl Sokeria
4dl Vehnäjauhoja
1 1/2tl Leivinjauhetta
1/2tlk (400g) Maustamatonta jogurttia
Kuorrutus:
200g valkoista leivontasuklaata
1rs maustamatonta tuorejuustoa
Pese limetit, raasta niiden kuori ja purista mehu. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon rasvasula, limetin mehu ja raastettu kuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi muna-sokeri-vaahtoon. Lisää taikinaan varovasti sekoittaen jogurtti. Jaa taikina Amerikan muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Sulata suklaa ja vatkaa tuorejuusto suklaan joukkoon. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele limetinkuorisuikaleilla (siis, miten sellaisia tehdään, jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi?) tai nomparelleilla. Nauti hyvällä ruokahalulla ja omalla tunnolla, kyllä viikonloppuisin saa herkutella.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti