keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Marmoribrowniet

Image and video hosting by TinyPic
Eilinen päivitys jäi välistä kiireisen ohjelmani vuoksi. Ahdistus ja pelko siitä, että minulla olisi kotona tekemisen puutetta on osoittautumassa täysin rurhaksi ja sen sijaan lomani on ollut tosi mukava ja toimelias. Tein eilen illalla veljeni kanssa yhtä meidän lempiresepteistämme eli marmoribrownieita ja ajattelin laittaa reseptin tänne jos vaikka innostutte leipomaan. Browniet on tosi helppo tehdä ja pakastaa, joten kaikkia ei tarvitse syödä kerralla. Tässäpä niiden ohje:

Browniet (20kpl):
100g tummaa suklaata
100g margariinia
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
n. 2dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
n. 100g tummaa suklaata
n. 100g valkoista suklaata

Paloittele taikinan suklaa kattilaan, lisää rasva ja anna seoksen sulaa miedolla lämmöllä. Anna sulaneen seoksen jäähtyä. Lisää kananmunay, sokeri, vaniljasokeri, jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Rouhi kuuman pohjan päälle valkoinen ja tumma suklaa ja levitä epätasaisesti. Anna pohjan jäähtyä ennen ruuduiksi leikkaamista.

Meidän perhe ei ole mikään tumman suklaan ystävä, joten meillä käytetään ihan perus Fazerin sinistä ja hyviä tulee silläkin. Tämä ei ole muuten ainoa asia mitä olen kuluneen viikon aikana leiponut, joten älkää ihmetelkö jos palaan pallona Kajaaniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti