maanantai 23. elokuuta 2010

Rukiinen mustikka-valkosuklaasydän

Image and video hosting by TinyPic
Leivoin mökkireissulle mukaan mustikka-vadelmapiirakan, josta tuli tosi hyvää ja ajattelinkin jakaa ohjeen blogissakin. Ohje on napattu ihanasta Kinuskikissan-blogista, josta löytyy aina mielettömän herkullisia reseptejä. Piirakan erikoisuus on ruistaikina, joka on aavistuksen terveellisempi ja todella hyvän makuinen. Kannattaa kokeilla!

Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
2 ps Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
100 g valkosuklaata
6 dl mustikoita (tai muita marjoja)
¾ dl perunajauhoja


Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja fariinisokeri kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Sekoita vispilällä vaniljakastikejauhe maidon joukkoon. Rouhi valkosuklaa ja lisää vaniljakastikkeeseen. Nosta jääkaappiin.

Jaa taikina kahteen osaan. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli toisesta puoliskosta ohut, pyöreä levy. Laita piirasvuoka taikinalevyn päälle nurinpäin ja leikkaa sen reunoja apuna käyttäen levystä ympyrä. Leikkaa ympyrän keskelle sydämen muotoinen aukko. Taikina kannattaa kaulia leivinpaperilla ja laittaa hetkeksi pakastimeen jolloin se irtoaa helpommin. Kerää rippeet ja yhdistä ne jäljellä olevaan taikinapuoliskoon. Painele lopputaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Lusikoi pohjan päälle jääkaapissa jähmettynyt valkosuklaa-vaniljakreemi. Sekoita marjoihin perunajauhot ja levitä kreemin päälle. Nosta päällimmäiseksi toinen taikinaympyrä. Paina reunoilta taikina tiiviisti yhteen pohjataikinan kanssa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa alumiinifoliolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti