lauantai 26. joulukuuta 2009

Julkola

Hej Svej!

Joulutylsä sen kuin vain jatkuu täällä, tänään en edes yrittänyt katsoa telkkaria vaan aloitin heti aamusta enkun kotitenkin tekemisen. Oikeasti on kyllä kivaa kun saa olla rauhassa perheen kanssa, mutta tulee se aika silti vähän pitkäksi. Jos teilläkin on tänään tylsää ja olette kyllästyneitä joulusuklaaseen niin tehkää Julkolaa. Julkola on siis itsetehtyä toffeeta ja melkein aina ainekset kolaan löytyvät kaapeista. Julkola on aivan mielettömän hyvää ja sen tekeminen on helppoa.
Image and video hosting by TinyPic
Godaste Julkolan (ca 60 st)
100g voita
2dl vispikermaa
3dl sokeria
1dl vaaleaa siirappia
1tl vaniljasokeria
Mausteeksi: appelsiininkuori raastetta (sellanen puoli appelsiinia tai sitruunaa) tai desi murskattuja polkagrisejä tai 2rkl kaakaota.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja lisää kerma, sokeri, siirappi ja vanilija (en nyt osaa kirjottaa tota sanaa, mutta kyllä te tiedätte mitä tarkoitan). Keitä ilman kantta kunnes seos on 124 asteista, jos te ette halua mittailla seoksen lämpötilaa (miten se edes tapahtuu?) niin voitte tiputtaa pari pisaraa seosta jääkylmään veteen. Jos seos on valmis, veteen tiputetuista pisaroista pitäisi pystyä muotoilemaan kiinteä pallo. Keittoaika on noin 15-30 minuuttia ja muistakaahan sekoittaa, että se pala pohjaan.

Kun seos on valmis, mausta se valitsemallasi mausteella (maustoin tänä vuonna appelsiininkuoriraasteella). Kaada seos voideltuun vuokaan, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Palat voi laittaa purkkiin, mutta muistakaa laittaa leivinpaperi kerroksien väliin, ettei kaikki tartu kiinni yhdeksi köntäksi. Sitten ei muuta kun suu makeaksi!

Nyt teen sen enkun kotitentin loppuun.
Later.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti