keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Pepparkakor

Heippa! Leivoin eilen suolapähkinä pipareita ja aurajuustopipareita. Ne on tosi kivaa vaihtelua normipipareihin ja ajattelinkin siksi laittaa niiden ohjeen tänne. Ne on hyviä myös esimerkiksi coctail-paloina.
Image and video hosting by TinyPic
1. Leivo suorakaiteen muotoinen 25x25cm kokoinen levy piparitaikinasta. Siis tuo mun taideteoksenihan on suorakaiteen muotoinen...Melkein.
Image and video hosting by TinyPic
Murskaa noin 1 desi suolapähkinöitä.
Image and video hosting by TinyPic
Levitä pähkinät tasaisesti piparkakkulevyn päälle. Jos teet aurajuustopipareita niin levität sopivan määrän aurajuustoa päälle suolapähkinöiden sijasta.
Image and video hosting by TinyPic
Kääri kääretortun tapaan rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.
Image and video hosting by TinyPic
Leikkaa rullasta noin 1cm kokoisia paloja ja muotoile niistä palloja. Paina ne vähän matalemmiksi. Lykkää uuniin (200 astetta) 6-8 minuutiksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti